Hlavní obsah

Václav Neckář byl převezen do nemocnice

– Praha • Aktualizováno
Novinky, David Zápal, Karen Mchitarjan

Zpěvák Václav Neckář (67) byl ve čtvrtek v odpoledních hodinách hospitalizován na neurologické klinice pražské Všeobecné fakultní nemocnice. Nemohl hýbat rukou, což často bývá příznakem mozkové mrtvice, kterou prodělal již před devíti lety. Proto mu jeho blízcí zavolali záchranku.

Foto: Petr Horník, Právo

Václav Neckář

Článek

"Předběžné výsledky vyšetření jsou pozitivní. Zdá se, že o mrtvici nepůjde. Definitivní jistotu budeme mít ale v pátek ráno," řekl Novinkám zpěvákův bratr Jan Neckář. Podle Neckářova manažera Aleše Trdla stráví zpěvák v nemocnici nejspíš víkend.

"Nechci to zakřiknout, ale nemělo by jít o nic vážného. Bratr zatím zůstane v nemocnci na pozorování. Dál uvidíme. Pan doktor zatím nebyl příliš konkrétní, ale ještě během večera bychom měli vědět více a v pátek ráno již budeme mít jistotu," doufá Jan Neckář.

Podle něj mohla být příčinou bratrova kolapsu únava.

"V noci se vrátil z Brna, kde byl s režisérem Jiřím Menzelem na filmovém festivalu. Byl unavený z cesty a hned brzy ráno měl další povinnosti. To se na jeho zdraví mohlo podepsat," míní bratr.

Záchranáři dorazili k Neckářovi v odpoledních hodinách.

"Mohu potvrdit, že pan Neckář byl přijat na neurologickou kliniku. Stále probíhají vyšetření," sdělila Novinkám ve čtvrtek krátce před šestnáctou hodinou mluvčí pražské Všeobecné fakultní nemocnice Petra Pekařová.

"Mluvil jsem s jeho synem a ten mi řekl, že nemůže hýbat s jednou rukou. Poté, co již v minulosti prodělal mrtvici, nemůžeme nechat nic na náhodě. Tady mohlo jít o minuty, možná o vteřiny. Proto mu zavolali sanitku," sdělil Novinkám manažer zpěváka Aleš Trdla, který má s Neckářem přichystanou šňůru koncertů. Jedním slovem ale dodává, že se zatím nic rušit nebude.

Koncerty se zatím neruší

„Věříme, že se z toho Vašek dostane a koncerty, které jsou naplánované v nejbližších dnech, se rozhodně rušit nebudou. Víc ale budeme vědět v následujících hodinách. Doufáme ale, že se nic měnit a rušit nebude. Zatím zůstává vše v plánu, protože si myslíme, že je to reálné. Termíny jsou totiž až za týden a on podobné výkyvy zdravotního stavu občas má. Bere spoustu prášků, takže se rychle unaví. Potřebuje akorát hodně odpočívat. Hraje zde roli i jeho věk. Rok od roku je to ale horší,“ dodal Trdla.

Kubišová za ním půjde co nejdřív do nemocnice

"Šokovalo mě to. Doufám, že to nebude mít vážné následky. Mohu Vaškovi jen držet palce, a jak to půjde, navštívím ho v nemocnici," prohlásila pro Novinky dlouholetá Neckářova spolupracovnice Marta Kubišová.

Václav Neckář na koncertě v roce 2010Video: Novinky

Informaci o Neckářově zhoršení zdravotního stavu přinesl server tn.cz.

Ani manželka Václava Neckáře není zdravotně úplně v pořádku. "Chodí třikrát týdně na dialýzy. Bohužel jí odcházejí ledviny. Poslední půlrok je ale její zdravotní stav konstantní. Vašek je z toho ale často hodně špatný. Stále na ni myslí. Také její nemoc může být jednou z příčin jeho záchvatu," dodal Neckářův manažer Trdla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám