Hlavní obsah

Účast Berlusconiho Ruby na vídeňském plese v opeře vzbuzuje obavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Na čtvrteční ples ve vídeňské opeře přijala pozvání marocká tanečnice uměleckého jména Ruby Rubacuoriová, kterou si údajně jako nezletilou prostitutku platil italský premiér Silvio Berlusconi. Na vrchol vídeňské plesové sezony ji pozval rakouský stavební magnát Richard Lugner. Reakce na její účast jsou rozporuplné.

Článek

Dle agentury DPA převažují obavy Rakušanů ze ztráty renomé světoznámé kulturní události. Osmasedmdesátiletý Richard Lugner, který byl dřívějším hlavním sponzorem slavného vídeňského bálu, si každý rok vybírá známou celebritu jako doprovod. Ruby by měla zasednout v Lugnerově lóži po boku amerického herce Larryho Hagmana (JR ze seriálu Dallas) a izraelského Zachiho Noye.

Hlavní protagonistka Berlusconiho sexuálního skandálu, kvůli němuž čtyřiasedmdesátiletému italskému politikovi hrozí soud, je podle Lugnera "úžasná žena". "I papežové měli milenky," poznamenal.

Foto: Profimedia.cz

Marocká tanečnice Karima Kayeková známá jako Ruby

Maročanka sice nepopírá, že se zúčastnila bujarých večírků s Berlusconim, oba však trvají na tom, že spolu neměli sex.

Kriticky se o Lugnerově výběru doprovodu vyjádřila ředitelka plesu v opeře Desiree Treichlová-Stürgkhová.

"Toto je nejtrapnější věc, kterou kdy pan Lugner udělal. Je to smutné, ostudné a bezbožné," rozčilovala se a pohrozila magnátovi, že v příštím roce přijde o místo v lóži.

Ples v opeře je považován za největší společenskou akci svého druhu v alpské republice a jednu z nejznámějších světových kulturních událostí. Plesová lóže stojí až 17 000 eur (přes 400 000 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám