Hlavní obsah

V USA nabral eskalátor ďábelskou rychlost, šest lidí se zranilo

Novinky, Jakub Kynčl

Porucha eskalátoru není nikdy nic příjemného. Většinou však pro člověka končí jen tím, že si musí notnou dávku schodů odšlapat. Že však existuje ještě horší varianta poruchy jezdících schodů, ukazuje příklad z amerického Washingtonu. Tam eskalátor náhle výrazně zrychlil. Lidé nestačili vystupovat, kupili se pod schody a padali jeden přes druhého. Šest se jich zranilo.

Článek

Zatímco krajní eskalátory ve stanici metra L'Enfant Plaza směřovaly loni 30. října stále stejně pomalu nahoru, prostřední eskalátor nabral obrovskou rychlost.

Nakonec jeden z lidí spadl a ostatní začali padat přes něj. Záběry ukazují, jak někteří v panice skáčou na zábradlí a vedlejší eskalátory ve snaze vyhnout se hromadě lidí pod jezdícími schody.

Policie v pondělí uvolnila záběry z bezpečnostní kamery, která celý incident natočila.

Porucha eskalátoru si vyžádala celkem šest zraněných, z toho čtyři lidé museli být odvezeni do nemocnice. Jeden z pacientů si při nehodě způsobil velkou tržnou ránu a s podezřením na vnitřní zranění byl převezen ambulancí do nejbližší nemocnice. Inspekce kvůli nehodě již nechala prohlédnout veškeré další eskalátory, aby se něco podobného už neopakovalo.

Reklama

Výběr článků

Načítám