Hlavní obsah

Nejmenší Oscar na světě se vejde do ucha jehly

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Birmingham

Hlavní světovou společenskou událostí nedělního večera bylo jednoznačně předávání cen Oscar. A světově známý sochař z britského Birminghamu Willard Wigan se rozhodl, že tento velký den oslaví po svém. Rozhodl se tedy vytvořit nejmenšího zlatého Oscara na světě. A povedlo se mu to.

Foto: Profimedia.cz

Miniaturní Oscar je pouhým okem stěží viditelný.

Článek

Willard Wigan vytvořil napodobeninu známé sošky Oscara z kousku 22karátového zlata. Podoba je přitom dechberoucí. Poměr částí těla se mu povedlo napodobit i přesto, že se bohatě vejde do ucha jehly. Wigan si tak na slavnostní události krásně "přihřál polívčičku" a udělal si zajímavou reklamu.

Foto: Profimedia.cz

Sochař Willard Wigan pozoruje svůj miniaturní výtvor.

Svět má díky vyhlášení letošních Oscarů ale ještě jednu novou hvězdu - šilhavá vačice Heidi správně předpověděla vítězství Colina Firtha za nejlepší výkon v hlavní roli a Natalie Portmanové za nejlepší výkon herečky v hlavní roli. Zdá se, že vyjma unikátního vzezření má Heidi i věštecký talent podobně jako mívala chobotnice Paul, která již není mezi živými.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám