Hlavní obsah

V Londýně prodávají zmrzlinu z mateřského mléka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

O zmrzlinu z mateřského mléka rozšířila v pátek svou nabídku londýnská zmrzlinárna Icecreamists. Porce sice stojí 14 liber (420 korun), ale zakladatel podniku Matt O´Connor věří, že zákazníkům bude i tak chutnat. Mléko k výrobě nové pochoutky, pojmenované Baby Gaga, poskytly ženy, které odpověděly na inzerát zveřejněný na specializovaném internetovém fóru pro matky.

Foto: Profimedia.cz

Zmrzlina Baby Gaga

Článek

Pro začátek jich bylo patnáct. Agentura Reuters citovala jednu z nich, pětatřicetiletou Victorii Hileyovou, která řekla, že kdyby dospělí lidé věděli, jak je mateřské mléko chutné, chtělo by mnohem víc mladých maminek své děti kojit.

Foto: Profimedia.cz

Zmrzlina z mateřského mléka není pro každého.

"Co může být přirozenějšího než čerstvé mateřské mléko ve zmrzlině? A pro mě je to taky cesta, jak bojovat s recesí - co je špatného na tom, když využiji svých zdrojů pro trochu peněz navíc?" prohlásila Hileyová, která nový druh zmrzliny prý ochutnala. Podle ní je velice chutná a opravdu se rozplývá v puse.

Ingredience zahrnují kromě mateřského mléka ještě madagaskarskou vanilku a citronovou kůru.

Foto: Profimedia.cz

Servírování nové zmrzliny je pořádná věta. Nechybí ani tekutý dusík.

"Jde o čistý, organický a naprosto přirozený výrobek. Právě dnes ráno jsem si Baby Gaga dal a cítím se skvěle," řekl O´Connor.

V USA nedávno začali vyrábět z mateřského mléka například i sýr.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Newyorské bistro nabízí sýr z mateřského mlékaVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám