Hlavní obsah

Jedenáctiletého chlapce zatkli kvůli obrázku, který namaloval ve škole

Novinky, Jakub Kynčl
Colorado

Jedenáctiletý chlapec z amerického Colorada byl zatčen poté, co ve škole namaloval obrázek, na kterém sám sebe vyobrazil jako vraha svých učitelů. Háček je ovšem v tom, že byl k něčemu podobnému vyzván svým terapeutem. Ten mu poradil, aby maloval vždy, když se bude cítit naštvaný. Chlapec trpící ADHD (hyperaktivitou s poruchou pozornosti) tak skončil v poutech na policejní stanici.

Článek

Účty za tisíce dolarů zůstaly rodičům 11letého chlapce označeného policií přezdívkou Tim. Rozezlení rodiče si nepřejí být jmenováni a jsou rozhodnuti své peníze dostat zpět. Policie zatkla jejich syna loni v říjnu kvůli obrázku, který namaloval ve škole. Na kresbě zobrazil sám sebe jak střílí na učitele, přičemž na obrázek dopsal "učitelé musí zemřít" a "hudba je na houby".

Chlapci trpícímu poruchou soustředění jeho lékař řekl, aby zkusil vždy, když se bude cítit rozrušený či rozčilený, namalovat obrázek. Tim ho poslechl, a než stačil svůj výtvor ve škole vyhodit, zabavil mu ho jeho učitel. Ten vše ohlásil vedení školy, které si chlapce nejdříve povolalo do ředitelny a následně uvědomilo policii. Večer už vlekli muži zákona Tima v poutech na policejní stanici.

Skončil v cele

Škola však o chlapcově psychickém stavu podle rodičů dobře věděla, a tak bylo toto jednání podle nich neadekvátní. Policie pak odmítla vzít matku chlapce spolu s ním na policejní stanici a Tim byl tak odvezen úplně sám. Policisté ho vyfotografovali, vzali mu otisky prstů a umístili ho do policejní cely.

Policejní zápis objasňuje, že se Tim k namalování obrázku přiznal, avšak trval na tom, že by nikdy nikomu neublížil, zvláště pak ne učitelům. Chlapec nebyl doposud nikterak problémový a ani ve škole nepatřil ke skupině pověstných zlobilů. Policisté mu však dali zákaz stýkat se se zaměstnanci školy i spolužáky. Rodiče však stále věří, že se záležitost rozumně vyřeší.

Reklama

Výběr článků

Načítám