Hlavní obsah

Hledaný rumunský podvodník pracoval jako moderátor v televizi

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Piatra Neamţ

Po deseti letech na útěku konečně rumunská policie zatkla hledaného Viorela Plescana, který byl v roce 2001 obviněn z blíže nespecifikovaných podvodů. Celou dobu se mu úspěšně dařilo unikat před spravedlností. Prozrazení však přišlo náhodou ve chvíli, kdy hledaný muž udělal dopravní přestupek. K úžasu všech přítomných se jednalo o moderátora pořadu vysílaného v prime-timu na rumunské televizi.

Foto: Profimedia.cz

Rumunská policie dopadla podvodníka až po deset letech. Ilustrační foto

Článek

Pětatřicetiletému Plescanovi se během útěku podařilo dostat do zahraničí, kde se dokonce oženil a převzal příjmení své manželky. Pod jménem Viorel Andrei se tak mohl ukrývat před policisty ještě snadněji.

Po letech se Rumun do rodné země vrátil s novým jménem a s nadějí, že už se na něj po takové době nepřijde. Přijal proto dokonce i nabídku na moderování populární televizní show v hlavním vysílacím čase.

Plescan se však kvůli menšímu dopravnímu přestupku dostal do rukou policie, která zanedlouho zjistila, že oblíbený moderátor Viorel Andrei je ve skutečnosti hledaný podvodník Viorel Plescan.

Rumun tak před spravedlností přeci jen neutekl a bude si muset odsedět osm let ve vězení kvůli odsouzení z podvodů z roku 2001. Policie ho nyní navíc vyšetřuje kvůli zneužití falešné identity.

Reklama

Výběr článků

Načítám