Hlavní obsah

Největší rodina na světě bydlí ve stopokojovém domě, přesto se tam mačká

Novinky, Dagmar Plecháčová
Aizawl

Zasloužilým manželem, otcem i dědečkem je Ind Chana Ziona z vesničky Baktwang ve státě Mizórám, který bydlí v jednom čtyřpatrovém domě o více než 100 pokojích spolu se svou opravdu početnou rodinkou. Ta se skládá z 39 manželek, 94 dětí, 14 snach a 33 vnoučat. Podle britského deníku Daily Mail se jedná nejspíš o největší rodinu na světě.

Foto: Profimedia.cz

Ind Chana Zione s celou svou rodinou.

Článek

Rodina o 181 členech funguje na základě přísné disciplíny, panuje v ní téměř až vojenská kázeň. Ziona spolu se svou nejstarší manželkou Zathiangi organizují veškeré dění v rodině a všem ostatním rozdělují práci od praní přes mytí nádobí a úklid až po vaření. Nakrmit tolik lidí přitom není nic snadného, na jednu večeři se spotřebuje na 30 kuřat a 60 kilogramů brambor nebo až 100 kilogramů rýže.

Foto: Profimedia.cz

Příprava večeře pro tolik lidí zabere téměř celý den.

Foto: Profimedia.cz

Čtyřpatrový dům o více než sto pokojích, kde všech 181 členů rodiny bydlí.

Sedmašedesátiletý Ind nevelí jen své rodině, ale zároveň i sektě, která umožňuje jeho členům mít tolik manželek, kolik jen chtějí a kolik jich mohou zajistit. Ve svém nejplodnějším období si vzal dokonce deset žen v jednom roce. Nejmladší manželky se přitom podle zaběhlého systému střídají v Indově ložnici, ty starší spí odděleně.

Foto: Profimedia.cz

Sedmašedesátiletý Ind spolu se svými manželkami.

Foto: Profimedia.cz

Přestože má dům více než sto pokojů, v některých jsou téměř jen postele.

„Jsme neustále kolem něj, on je nejdůležitější osobou v domě a také nejhezčím mužem v obci,“ řekla pětatřicetiletá Rinkmini, jedna z Chanaových manželek, které si její manžel všiml před 18 lety během procházky po vesnici, po níž jí napsal dopis se žádostí o ruku. Další z jeho manželek uvedla, že rodina spolu funguje velice dobře a celý systém je založen na vzájemné lásce a úctě.

Reklama

Výběr článků

Načítám