Hlavní obsah

Rozzuření šimpanzi v Bratislavě rušili natáčení televize

– Bratislava
Novinky, Dagmar Plecháčová

Jako agresivní celebrity se minulý týden zachovali dva šimpanzi a orangutan z bratislavské zoo, když se u jejich výběhu snažila vytvořit reportáž slovenská televize JOJ. Kamera se zvířatům zřejmě vůbec nelíbila a nebýt silného bezpečnostního skla, reportér i zoolog komentující téma vývoje opic by možná čelili opičímu napadení.

Článek

Šimpanzi s orangutanem na sebe alespoň pořádně upozornili, když hlasitě a vytrvale doráželi na oba dotyčné muže přes sklo.

Celé téma reportáže se věnovalo čím dál větší podobě opic s lidmi na popud nedávno uveřejněných záběrů, kde gorila umí dokonce i chodit po zadních nohou. [celá zpráva]

Jenže hlasitě odmítat reportáž, nebo naopak vyjádřit se k ní po svém hodlal nejdříve orangutan, který přerušil stand up před kamerou moderátora Antona Adamčíka. Lidoop se rozeběhl proti sklu a vší silou do něj vrazil. Rána zaskočila i samotného Adamčíka, jenž se neubránil spolu s poblíž stojícími lidmi smíchu.

To byl však pouze malý předkrm. Následující vytrvalé přerušování rozhovoru se slovenským zoologem Martinem Krugem jedním ze šimpanzů už bylo regulérním bojkotem celého natáčení ze strany jinak poklidného a společenského primáta. Ačkoli se zoolog dlouho držel scénáře a nenechal se prvním šimpanzem rozhodit, když se na scéně objevil jeho ještě hlasitější nástupce, začal se usmívat i on.

Reklama

Výběr článků

Načítám