Hlavní obsah

Čínský mág předvedl synchronizované plavání rybiček

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Dostat se do čínského galapředstavení, které je nejsledovanější události roku vůbec, je sen každého umělce. Mág Jang-tung Fu měl účast přislíbenou a zemi dostal do kolen. Číňan totiž zdánlivě psychicky kontroloval skupinku rybiček a přinutil je synchronizovaně plavat. Tak poetická však realita zřejmě nebude a Čína jeho další vystoupení v celonárodní televizi zrušila.

Článek

Když čínský mág své vystoupení předvedl před dvěma týdny v nejsledovanějším pořadu roku, takřka okamžitě svým trikem vyvolal obrovskou kritiku ze strany ochránců zvířat, kteří nakonec přiměli státní televizní stanici vystoupení mága zrušit. Ochránci zvířat se totiž domnívali, že trik provádí tak, že do rybiček umístí magnet a pak pohybuje jinými magnety pod akváriem a tím je kontroluje.

Jiná regionální televize se však rozhodla, že kontroverzní kouzlo ve čtvrtek odvysílá, když se mág rozhodl, že po provedení kouzla národu objasní, jak jej provedl. Chce tím prý umlčet své kritiky.

Původně tajemství svého triku nechtěl Jang-tung Fu prozradit. Jako každý mág si jej chtěl nechat pro sebe a navíc, ačkoli prý rybičkám kouzlo neubližuje, lidé by jim mohli ublížit při pokusu jeho kouzlo napodobovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám