Hlavní obsah

Na ošetřovatele zaútočil agresivní pacient bez ruky a nohou

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Darwin

Ošetřovatele z australské nemocnice v Darwinu tento týden přijala pohotovost se zraněním kolene poté, co jej napadl agresivní pacient pouze s jednou končetinou, a to rukou. Právě tou dokázal několikrát udeřit padesátiletého muže, který pečuje o nemocné, a ještě jednoho člena ostrahy. Incident se stal v nemocnici Royal Darwin.

Foto: Profimedia.cz

Ošetřovatele museli přijmout lékaři na pohotovosti se zraněním kolene. Ilustrační foto

Článek

Napadený utrpěl podle lékařů vážné zranění kolene, očekává se, že v pracovní neschopnosti bude i několik týdnů. Ředitelka nemocnice Liz Stackhouseová potvrdila, že k nešťastné události došlo, ale odmítla sdělit další podrobnosti.

Ve svém prohlášení však uvedla: „Záležitost byla prozkoumána a situace se velice rychle vyřešila.“

Ve zprávě zároveň stálo, že nemocnice má nulovou toleranci vůči agresi a bere velmi vážně svou povinnost řádné péče o pacienty, zaměstnance i návštěvníky. Nemocnice prý přijala příslušná opatření k minimalizaci šance na opakování podobného případu. O jaká opatření se jedná či jak nemocnice postupovala proti útočníkovi, však v prohlášení uvedeno nebylo.

Reklama

Výběr článků

Načítám