Hlavní obsah

Čína má další rekord, roční holčičku s 26 prsty

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rangún

Číňanka Min Lej Ja-ťi se v pouhém roce dostane do Guinnessovy knihy rekordů, jako rekordmanka se přitom i narodila, jelikož má na rukou a nohou celkem 26 prstů, a to je nejvíce ze všech žijících lidí na světě. Dítě ani na jedné končetině nemá správný počet prstů, na každé noze jich má sedm a obou rukou šest.

Článek

Roční holčička žije v barmském Rangúnu s matkou a sestrou. Úředníci z Guinnesovy knihy rekordů nyní vyřizují poslední oficiality, aby se jméno dívky mohlo objevit ještě ve vydání pro rok 2012, jež vychází s předstihem.

V Indii žijí dvě děti ve věku pěti a patnácti let, které mají obě 12 prstů na rukou a 13 na nohou, což znamená, že je malá Číňanka „porazila“ pouze o jeden prst.

Mnohoprstost neboli polydaktilie se častěji objevuje u zvířat, ale ani u lidí není ničím příliš výjimečným, tato vrozená vada se vyskytuje u jednoho z 500 narozených dětí.

Čína však měla málem na svém kontě jeden ještě kurióznější případ. V provincii Liao-ning se narodilo dítě, u něhož nebylo zveřejněno jméno, které mělo 15 prstů na rukou a ještě o jeden více na obou nohou. Jeho rodiče však o podobný rekord nestáli a dítěti nechali přebytečné prsty chirurgicky odstranit.

Reklama

Výběr článků

Načítám