Hlavní obsah

Stařičký pár používá už 70 let stejnou valentýnku

– Bristol
Novinky, Jakub Kynčl

Když dával nyní 88letý Harry Ward ve svých 17 letech valentýnku své nové partnerce Doris, trval jejich vztah teprve tři měsíce. Zamilované přání tehdy mělo výjimečný význam, Harry odjížděl přesně v ten den - 14. února 1941, pomoci své zemi do války. Zřejmě tehdy netušil, že tuto valentýnku bude mít Doris dalších 70 svatých Valentýnů na stole a on u toho bude s ní.

Foto: Profimedia.cz

Svátek zamilovaných slaví každý trochu jinak

Článek

Sedmaosmdesátiletá Doris Wardová každý rok opráší stařičkou valentýnku, kterou dostala v den, který pořádně obrečela. Její milý odjel pomáhat do války a nikdo nemohl tušit, zda se ještě vrátí domů.

"Vyndávám ji ze skříňky na každého Valentýna. Je pro mě speciální tím, že jsem ji dostala už před 70 lety. Harry mi od té doby už žádnou nekoupil, ale to jen proto, že sama každý rok vyndám tuhle," uvedla Doris.

Pár byl oddán v roce 1942 a měl dvě dcery. Nyní už mají i dvě vnučky, které mají už další čtyři potomky.

Rande v krytu

Poprvé se potkali v listopadu 1940. Doris zmeškala svůj autobus domů, a tak si šla sednout a počkat do kavárny.

"Harry seděl v kavárně, popíjel mléčný shake a pozdravil mě. Zeptal se mě na jméno, dali jsme se do řeči. Pak mi nabídl, že mě aspoň doprovodí na autobus. Když jsme ale vyšli ven, tak začal akorát německý nálet. Běželi jsme se schovat do nejbližšího krytu, kde jsme po několik hodin seděli vedle sebe. Harry mi dokonce usnul na rameni," vyprávěla Doris.

Nástrahy války oba úspěšně přežili a Harry si jejich vztah pochvaluje i po dlouhých desítkách let.

"Věděl jsem, že Doris je ta pravá od chvíle, kdy jsem ji potkal. Byla to drsná noc při těch náletech, ale aspoň zajistila to, že jsme se potkali. Nedlouho poté jsem jí dal tu valentýnku. A právě ona je mým Valentýnem až doposud," dodal Harry.

Reklama

Výběr článků

Načítám