Hlavní obsah

Jílková je z nemocnice doma, příští týden chce na obrazovku

Právo, jp
Praha

Moderátorka Michaela Jílková z České televize, která si před čtrnácti dny zlomila při pádu na náledí pátý obratel a byla hospitalizována v Thomayerově a posléze v Motolské nemocnici, je už doma.

Článek

Musí ale ležet, chodit může jen o berlích. A nosí zdravotní korzet. Přesto se chce příští čtvrtek 17. února objevit na obrazovce, aby na programu ČT 1 večer moderovala živě vysílaný diskusní pořad Máte slovo.

„Chci už pracovat, abych přišla na jiné myšlenky. A také proto, že kolegové byli kvůli mně bez práce, a tím pádem bez peněz,“ řekla Právu ve čtvrtek Jílková.

Paradoxně bude v pořadu řeč právě o lékařích a jejich odchodech z nemocnic. Pozváni jsou mimo jiné předseda LOK Martin Engel či předseda správní rady VZP Marek Šnajder.

„Jsem ležící pacient v domácím ošetřování, na kontrolu jdu v pondělí. Tři měsíce to musím vydržet s berlemi a korzetem. Nesmím sedět, jezdit autem a nesmím se ohýbat, nesmím nic dělat. Jsem zkrátka nesamostatná, a tak se moc dobře dokážu vcítit do pocitů pacientů odkázaných na lékaře a na pomoc rodiny,“ svěřila se v telefonickém rozhovoru Jílková

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám