Hlavní obsah

Jana Paulová se převléká za muže

Novinky, Karen Mchitarjan
Praha

Herečku Janu Paulovou (55) jak se zdá už omrzel její šatník. Snad proto se začala převlékat za muže. A kupodivu neztratila nic ze svého věhlasného sexappealu. Ba naopak. Paulová, které v jejím věku může její postavu závidět leckterá dvacítka, i v obleku vypadá božsky.

Článek

A oblíbená herečka svou zálibu vysvětluje opravdu logicky.

„Vzhledem k tomu, že celý život patřili muži k mým oblíbeným tvorům a často jsem je podrobovala tak hlubokému bádání, že kdybych stejnou péči věnovala třeba studiu kvantové fyziky, měla jsem z ní už doktorát,“ vysvětluje Paulová, která se za muže nepřevléká v běžném životě, ale v rámci hudební komedie Láska naruby, která měla v úterý premiéru v divadle Kalich.

Přestože předstírat muže ji baví, přiznala se, že byla chvilkami dost zaskočená.

„Role muže mě zaskočila snad jen tím, jak teplým oblečením je pánský oblek a kolik vrstev musí muž své eleganci obětovat,“ smála se Paulová.

O dost těžší to měl herec Dalibor Gondík. Ten se totiž musel převléknout za ženu. Jeho výkon byl ale natolik důvěryhodný, že nebýt jeho mužného hlasu, nikdo by jej od ženy na jevišti nerozpoznal.

„Musím se přiznat, že v krátké době hraju podruhé ženu. Takže jsem se na začátku smál. Do té doby než jsem viděl návrh kostýmu. Na rovinu říkám, že jsem si myslel, že to je nějaké legrace pana režiséra, nebo že se zbláznil. Během zkoušek jsem se pořád ptal, kdy mi řekne pravdu. Opakoval stále dokola - ten kostým bude super! Pak přišla kostýmová zkouška a bylo všechno jasné,“ svěřil se Novinkám Gondík, který podle svých slov dokonce poprvé v životě chtěl utéct od svých povinností.

„Týden jsem prožil s žaludeční neurózou a nechtělo se mi vůbec chodit na zkoušky. O generálkách to bylo nejhorší. Co mě zachránilo, byla předpremiéra v moravské Karolínce, kde mi jedna místní dáma řekla, že mi to velmi sluší a její manžel mohl na mě oči nechat. Snad byli opilí, snad to mysleli z legrace, ale ze mě to všechno spadlo a začal jsem se na tu roli těšit a milovat ten odporný kožený korzet,“ vysvětlil Gondík, jemuž největší problémy dělalo chodit na podpatcích.

„Kozačky jsem si koupil už na zkoušky. Měl jsem na sobě kraťasy, tričko a kozačky. Vypadal jsem dost směšně, ale jinak to nešlo. Pohybovat se ale jako žena mi nedělalo sebemenší problémy. Okoukal jsem to od jinak orientovaných kolegů, kteří mi drželi palce,“ dodal herec.

Ten touto rolí nenechal nikoho na pochybách, že dokáže ztvárnit jakoukoli roli.

Reklama

Výběr článků

Načítám