Hlavní obsah

Přepadení benzínky připomínalo spíš lekci slušného chování

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seattle

Na svou sobotní službu asi nikdy nezapomene zaměstnanec čerpací stanice pohonných hmot v americkém Seattlu John Henry, který byl přepaden. Ačkoliv byl pachatel ozbrojený, v přímém ohrožení života nebyl. Napadl ho totiž lupič-slušňák Gregory P. Hess, který se mu spisovnou řečí několikrát omluvil, vysvětlil mu svou situaci a poté s dojemným pozdravem odešel i s penězi.

Článek

Záběry z bezpečnostní kamery, které zveřejnil štáb NBC News, ukazují muže, který neskutečně slušným způsobem vyloupil čerpací stanici. Poté, co zaplatil v přepočtu asi 23 korun za šálek kávy, velmi slušně požádal prodavače, aby mu vydal všechny peníze, protože ho právě přepadá.

John Henry muži vydal zhruba 300 dolarů (5300 korun) a ten mu slíbil, že pokud se ještě někdy postaví na vlastní nohy, tak mu peníze vrátí. Bohužel však prý neměl kvůli svým dětem jinou volbu. Slušně poděkoval a rozloučil se.

Lupič-slušňák však není pro tamější policisty žádnou neznámou osobou a podle listu Seattle Times má skutečně bohatý trestní rejstřík. Hess už hrál určitou roli v několika přepadeních dříve, za jedno v roce 2003 byl dokonce i odsouzen. Policisté ho po dvou dnech hledání zatkli a nyní ho čeká další soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám