Hlavní obsah

Pěstitel marihuany zavolal na policii, aby se zeptal, zda je to legální

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Connecticut

Zatímco většina pěstitelů marihuany tuší, že dělají něco nepovoleného, jeden Američan z Connecticutu o tom neměl ani tušení. Jednadvacetiletý Robert Michelson si nebyl jistý, zda je pěstování marihuany nelegální. Zjistil to však velmi záhy, když zavolal na policii, aby se na toto téma poradil.

Foto: Reuters

Američan měl špatný nápad ověřit si legálnost svých činů na policii. Ilustrační foto

Článek

Robert Michelson zavolal na veřejnou policejní linku, aby se značně naivně zeptal, do jakých problémů by se mohl dostat, kdyby teoreticky pěstoval marihuanu. Když mu bylo odpovězeno, že je to nelegální činnost, za kterou by mu hrozilo i několik let vězení, slušně poděkoval a promptně zavěsil.

Policisté ovšem neváhali, podle telefonního čísla zjistili mladíkovo bydliště a vyslali hlídku na kontrolu jeho bytu s tím, že existuje podezření, že tam dochází k nelegální činnosti. A "nečekaně" se toto podezření potvrdilo, když policisté v bytě nalezli několik rostlin konopí a již nasušenou marihuanu.

Michelson byl propuštěn na kauci 5000 dolarů (asi 88 tisíc korun), ale čelí obvinění z držení a výroby omamných látek.

Svým hloupým nápadem tak značně konkuruje 17letému mladíkovi z britského hrabství Northamptonshire, který si založil stránku na Facebooku za účelem prodeje drog. Měl v ní okolo 200 členů. Na stránce měl prý fotografie svých rostlin marihuany a text: "Hejkněte na mě, dodávám 24 hodin denně, 7 dní v týdnu."

Reklama

Výběr článků

Načítám