Hlavní obsah

Madonnu bude žalovat rodina její adoptivní dcery z Malawi

Londýn

Madonna neplní podmínky adopce malawské holčičky Mercy Jamesové. Dívčina biologická rodina si totiž vymínila, že dívenku bude popová královna jednou za čas vozit do rodné vlasti, aby neztratila kontakt s africkými kořeny. Ovšem Madonna prý tuto podmínku neplní. Rodina proto chystá žalobu.

Foto: Profimedia.cz

Mercy Jamesová

Článek

Mercy žila v sirotčinci, protože se o ni nedokázala její rodina postarat. Pětiletou malawskou dívenku si pak slavná zpěvačka adoptovala v roce 2009 a slíbila tehdy, že zajistí Mercy pravidelné kontakty s příbuznými.

"Rodina Mercy mě kontaktovala za poslední rok několikrát, jsou velmi rozčilení. Mají silné důkazy o tom, že byli ujišťováni, že budou moci Mercy vídat a pravidelně se s ní stýkat, a až bude dospělá, že se do Malawi vrátí. Věřím, že mají právo podat žalobu, protože podle všeho se slovně ujednali s Madonninými zaměstnanci," uvedla britskému Daily Mail Emmie Chanikaová z malawské organizace pro lidská práva CILIC.

"Nikdo z nás nestojí o potupný a drahý soud, který by mohl poškodit nebo obtěžovat Madonnu. Nejlepším řešením bude, když se dohodnou na tom, že rodina bude moci Mercy pravidelně vídat,“ pokračovala Chanikaová.

„Žijeme velmi prostý život s minimem peněz, tak jsme si mysleli, že by bylo lepší nechat Mercy na počátku života v sirotčinci. Víme, že Madonna dala tomu sirotčinci mnoho peněz, a lidé nás přesvědčili, abychom jí nechali naše dítě k výchově. Ale nemůže Mercy milovat více než já, to není možné. Jen ji žádáme, aby se chovala lidsky,“ uvedla babička holčičky Lucy Chekechiwaová.

Reklama

Výběr článků

Načítám