Hlavní obsah

Žena chtěla poslat poštou živé štěně 1800 kilometrů daleko

Novinky, Dagmar Plecháčová
Minneapolis

Devětatřicetiletá Američanka Stacey Championová byla obviněna z týrání zvířat poté, co chtěla v pečlivě zabalené zásilce poslat poštou živé štěně. V případě, že by pošta balík převzala a odeslala, mládě by cestovalo minimálně dva dny, než by se dostalo na správnou adresu. Místo roztomilého pejska by na dítě zřejmě čekal šok, jelikož zvíře by cestu nemohlo přežít.

Foto: Profimedia.cz

Malý pudlík by jistě dvoudenní putování poštou nepřežil. Ilustrační foto.

Článek

Championová chtěla poslat čtyřměsíční štěně pudla jménem Guess z Minneapolis do 1800 kilometrů vzdálené Atlanty a mělo se jednat o dárek k jedenáctým narozeninám její příbuzné.

Pracovník pošty se už chystal zásilku odeslat, když uviděl, že se neprodyšně uzavřená krabice pohnula a ozval se z ní podivný zvuk. Balík proto otevřel a štěňátko tím zachránil.

„Je to prostě šílené. Měl to být vánoční dárek pro členku rodiny. Bylo by jistě značně traumatizující najít uvnitř mrtvé štěně. Pokud se zásilka nepošle jinak, byla by převážena v nákladovém prostoru letadla. A tam by zvíře nemělo žádné jídlo ani vodu, štěňata bez toho dlouho nevydrží,“ sdělila policejní seržantka Angela Dodgeová.

Vedoucí pošty Thompson Ojoyeyi uvedl, že žena upozorňovala zaměstnance pošty, aby s balíkem zacházeli velice opatrně, protože se jedná o křehkou zásilku. Na krabici bylo napsáno: „Tohle je k tvým 11. narozeninám, je to přesně to, co jsi chtěla.“

Pudlík byl převezen do městského útulku, kde bude hledat nového pána. Žena byla obviněna z týrání zvířat.

Reklama

Výběr článků

Načítám