Za pět minut se mu do sebe podařilo dostat 888 gramů šťavnatého roštěnce upraveného jako médium.

Němec je už téměř profesionál a obdobných soutěží má za sebou celou řadu, naposledy talentovou show na Primě.

Jaroslav Němec při pojídání steaků.

Jaroslav Němec při pojídání steaků.

FOTO: Martin Polák, Právo

Ta sobotní podle jeho slov patřila k těm obtížnějším. „Bylo to těžké a pětiminutový limit byl vražedný, vůbec to nešlo polykat,“ řekl těsně po soutěži. Nový držitel titulu Maxijedlík získal za svůj úctyhodný výkon velký dárkový koš plný biopotravin.

Za Němcem se umístil Josef Průcha, kterému vítězství uniklo o čtyři gramy, třetí byl loňský šampion Josef Větrovský, jehož porce vážila 676 gramů.

„Soutěže se účastní deset zájemců. Za časový limit musí sníst co nejvíce steaků o váze 200 gramů. Dosavadní rekord je 1090 gramů,“ popsala pravidla Jana Silovská, spolumajitelka restaurace Angus Steak House, které soutěž pořádá.

Kuchařský mistr podle ní vždy připraví 50 steaků. „Co zbude, dojí personál, tuhle soutěž má rád,“ poznamenala s úsměvem restauratérka.

Kuchař ukazuje steaky připravené k soutěži.

Kuchař ukazuje steaky připravené k soutěži.

FOTO: Martin Polák, Právo