Hlavní obsah

Nerozluční manželé spolu žili 56 let, zemřeli pár minut po sobě

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cardiff

Manželé Dixovi z velšského Cardiffu byli více než půl století nerozlučným párem, a tak to zůstalo až do úplného konce. Donald i Rosemary Dixovi zemřeli pár minut po sobě, aniž by jeden věděl o smrti toho druhého, uvedl deník Daily Mail.

Článek

Bývalý ocelář Donald Dix byl nemocný a trápila jej chřipka, když se doma zhroutil. Jeho žena okamžitě zavolala sanitku a posléze sledovala, jak zdravotníci připravují jejího muže k převozu do nemocnice. To bylo také naposledy, kdy jej viděla. Dix během cesty zemřel.

Rozrušená Rosemary o úmrtí svého manžela neměla tušení, zavolala však dcerám a o převozu jejich otce do nemocnice je informovala. Krátce poté však zkolabovala a zemřela.

Dcery Dixových sdělily, že přijít o oba rodiče najednou byl obrovský šok, ale shodly se, že bylo jen dobře, že ani jeden nevěděl o úmrtí toho druhého. Poté, co Rosemary Dixová telefonovala své dceři Jacqueline o otcově kolapsu, vyrazila dcera do nemocnice, kde se dozvěděla, že její otec cestu nepřežil. Jela proto rychle do domu svých rodičů, kde zjistila, že její matka leží mrtvá na podlaze s mobilem v ruce.

Společný odchod, pohřeb i hrob

„Neuměli žít bez sebe. Vypadá to, jakoby zemřeli ve stejný čas. Matčina poslední slova směrem ke mně byla, že otec jede do nemocnice a abychom se sestrou rychle přijely. Vyrazila jsem do nemocnice a po cestě se chtěla zastavit pro mamku, mobil měla obsazený, tak jsem předpokládala, že už vyrazila sama a volá mé sestře,“ uvedla druhá dcera Dixových Deryl.

Nerozlučná dvojice měla společný pohřeb v kostele a spolu byli také pohřbeni do jednoho hrobu. „Nemohli bez sebe být. V posledních několika měsících spolu byli pořád. Jejich odchod je tak nečekaný. Myslely jsme, že táta byl na dobré cestě k zotavení, mamka byla na zahradě a povídala si se sousedy ještě den předtím, než zemřela,“ dodala Jacgueline.

Reklama

Výběr článků

Načítám