Hlavní obsah

Nemocná Elizabeth Taylorová se ztrácí před očima

– Los Angeles
Novinky, Dagmar Plecháčová

Legendární herečka a představitelka filmové Kleopatry Elizabeth Taylorová hubne před očima. Její podlomené zdraví se podepisuje na hereččině vzhledu a přestože v minulosti podstupovala mnohokrát odtučňovací kúry, nyní by si zřejmě sama přála nějaký ten kilogram nabrat. Devětasedmdesátiletá Taylorová je již řadu let upoutána na invalidní vozík a trápí ji zdravotní problémy.

Foto: Profimedia.cz

Časté bolesti, které herečku trápí, jsou čitelné i z jejích očí.

Článek

O hollywoodském idolu 50. a 60. let minulého století se vždy vědělo, že miluje šperky, diamanty a muže. Za svůj život se stačila osmkrát vdát, dvakrát po sobě pak za stejného partnera, herce Richarda Burtona, se kterým si zahrála právě ve svém nejslavnějším filmu z roku 1963 Kleopatra.

Taylorovou však v posledních letech trápí stále častější zdravotní komplikace. Kvůli skolióze páteře musí být herečka připoutána na invalidní vozík. Operaci, která by jí mohla pomoci od častých bolestí, přitom před necelým rokem odmítla s odůvodněním, že je již na zákrok stará.

Foto: Profimedia.cz

O herečku pečuje ošetřovatelka.

Kromě již několika jiných operací zad má herečka za sebou výměnu obou kyčelních kloubů, operaci srdeční chlopně či mrtvici. Bojovala také s nádorem na mozku, plicními potížemi, rakovinou kůže či osteoporózou. Údajně trpí také stařeckou demencí a Alzheimerovou chorobou.

Foto: Profimedia.cz

Elizabeth Taylorovou vozí její ošetřovatelka na pravidelné kontroly do nemocnice v Los Angeles.

Foto: Profimedia.cz

Ještě před pěti lety měla Elizabeth Taylorová kypré tvary.

Hollywoodské legendě se také zdravotně přitížilo po smrti popového krále Michaela Jacksona v červnu roku 2009. Zpěvák byl hereččiným blízkým přítelem a Taylorová se po nešťastné zprávě o jeho úmrtí psychicky zhroutila a musela být převezena do nemocnice v Los Angeles.

Foto: Profimedia.cz

Taylorová s Jacksonem v roce 1997.

Foto: Profimedia.cz

Liz Taylorová na snímku z roku 1960.

Reklama

Výběr článků

Načítám