Hlavní obsah

Pasažér letadla požádal letušku, zda by mohla otevřít okno a "trochu vyvětrat"

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anketa mezi třemi tisíci letuškami a stevardy letecké společnosti Virgin Atlantic přinesla opravdu zajímavé výsledky. Zaměstnanci byli totiž mimo jiné dotázáni na nejneobvyklejší požadavky pasažérů, kterým byli v poslední době vystaveni. A přání otevřeného okna v letové hladině deset kilometrů asi na žebříčku šílenosti jednoznačně vede.

Foto: Profimedia.cz

Přání některých cestujících jsou často nesplnitelná. Ilustrační foto

Článek

Přání pasažérů na palubě letadel byla rozličná. Některá však doslova hraničila s hloupostí. Posuďte sami...

"Prosím, mohla byste otevřít okno a trochu vyvětrat," tázal se cestující letušky ve chvíli, kdy bylo letadlo ve výšce větší než 10 kilometrů a okolní teplota byla hluboko pod minus padesáti stupni Celsia. To, že je v hermeticky uzavřené kabině jiný tlak, než v okolním prostředí, cestující asi také nedokázal úplně ocenit.

I další cestující měli však nesplnitelná přání týkající se podmínek na palubě. "Mohli byste prosím ztlumit motory? Jsou opravdu hlučné," řekl nejmenovaný pasažér jedné letušce, zatímco jiná se potýkala s přáním, zda by mohl kapitán zastavit ty otravné turbulence. Překvapivě, ani jedné prosbě nebylo vyhověno.

Hledali restauraci

Mnoho cestujících zjevně také přecenilo velikost letadel, když se ptali letušek a stevardů, zda je mohou zavést do sprch, zajistit masáž pro panenku jejich dcery či odvést jejich děti do místnosti pro děti. K velkému údivu, ani na dotaz, zda je na palubě McDonald's, nebylo odpovězeno kladně. Pravdou sice je, že v několika letadlech na světě se už sprchy dočkáte, cena letenek se však limitně blíží ceně luxusního automobilu.

"Naše letecká společnosti se vždy snaží nabídnout našim zákazníkům o něco lepší servis než ostatní, ale stále existují přání, se kterými máme tak trochu obtíže," uvedla s úsměvem mluvčí letecké společnosti Virgin Atlantic.

Reklama

Výběr článků

Načítám