Hlavní obsah

Učitel dal žákovi hlavičku, rodiče se za lektora postavili

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orkeny

Maďarsko žije poslední dva týdny kauzou učitele dějepisu Atilly Domotora, který se neudržel a drzému žákovi uštědřil takovou hlavičku, že by se za ni nemusel stydět ani fotbalista Zinedine Zidane. Lektor byl za svůj přečin, který jiný žák natočil na video, ze školy propuštěn. Rodiče žáka se však paradoxně za kantora postavili a škola jej přijala zpět.

Článek

Maďarské město Orkeny a posléze celou zemi rozdělil koncem ledna na dva tábory případ učitele, který neudržel své nervy, sprostému žákovi dal hlavičku a následně ho vyhodil ze třídy.

Vzhledem k tomu, že byl incident natočený mobilem, netrvalo dlouho, než se dostal na internet. Poté, co záběry spatřilo vedení školy, kantora propustilo.

Dějepisář Attila Domotor své nervy opravdu neudržel, avšak po jeho propuštění se na za něj začalo stavět více a více lidí. Nakonec i rodiče žáka, který od něj úder hlavou obdržel. A to rozhodlo, škola povolila a kantora přijala pod podmínkou, že se podobnému excesu již musí vyvarovat.

"Měli jsme s naším synem už mnoho problémů. Konečně mu někdo ukázal, že není středem vesmíru," řekl směrem k učiteli s pochopením otec drzého chlapce.

Anketa

Souhlasíte s jednáním učitele, pokud byl žákem verbálně urážen?
Ano
94,9 %
Ne
5,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 36729 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám