Hlavní obsah

Stařík přepadl již třináct amerických bank, stále uniká

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santa Barbara

Už třináct loupežných bankovních přepadení má na svědomí neznámý muž, kterému je podle záběrů bezpečnostních kamer minimálně sedmdesát let. Policistům uniká už třetí rok, a proto za informace vedoucí k jeho dopadení nabídla americká FBI 20 tisíc dolarů (355 tisíc korun). Informaci přinesl britský deník Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Neznámý americký bankovní lupič, který úspěšně uniká spravedlnosti, ohrožuje pracovnice zbraní. Ilustrační foto

Článek

Posledním cílem loupeživého staříka byla v pátek bankovní pobočka Bank of America v Santa Barbaře. Muž působil velice elegantně, měl na sobě tmavé brýle, tmavý slušivý oblek a klobouk. Pracovnici banky však ohrožoval se zbraní v ruce.

Tento rok se jednalo o jeho první úspěšný pokus o přepadení banky, ale policisté nesdělili, jakou hotovost si muž odnesl. Minulý rok v listopadu již stařík vyloupil banku v Bakersfield a v roce 2009 se mu podařilo dokonce 11 podobných bankovních přepadení.

Vyšetřovatelé však zvažují také možnost, že se jedná o převlek. Svědek jednoho z předešlých přepadení totiž uvedl, že muž vypadal, jako by na sobě měl halloweenskou masku starého muže.

V dubnu minulého roku například přepadával americké banky Polák ve velice kvalitně zpracované masce černocha za 13 tisíc korun. [celá zpráva]

Začátkem listopadu minulého roku se právě v masce staříka snažil ošálit letištní kontrolory ve Vancouveru i mladý Asiat. Prozradily jej až mladé ruce, které k masce vrásčitého muže vůbec nepasovaly. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám