Hlavní obsah

Statečná seniorka honila recidivistu a poslala jej opět za mříže

Novinky, Dagmar Plecháčová
Darlington

Třiaosmdesátiletá Betty Thortonová z anglického Darlingtonu dokázala, že v sobě má ještě pevně zakořeněné své dřívější zaměstnání, kdy 25 let pracovala jako ostraha v obchodě. Když u ní doma v listopadu minulého roku zazvonil muž a potřeboval si akutně zavolat, netušila, že jde o zloděje, který jí krátce poté vzal kabelku. Za výtržníkem se rozeběhla a s pomocí tří mladých hochů poslala lapku před soud a později i do vězení.

Foto: Profimedia.cz

Zloděj utíkal s kabelkou v ruce, ale její majitelka se za ním vydala a s pomocí tří hochů muže dostala za mříže. Ilustrační foto

Článek

Postarší dáma sice podle svých slov strach měla, ale nezpanikařila. Thortonová byla v domě, který obývá se svým sedmaosmdesátiletým manželem Rayem, v tu dobu sama. Nemohla přitom tušit, že muž, který ji žádal o zapůjčení telefonu kvůli akutnímu telefonátu, je recidivistou se 49 záznamy v trestním rejstříku, který byl pouze pět týdnů venku z vězení, když se odhodlal k dalšímu deliktu.

Thortonová si však myslela, že dotyčný mluví pravdu a zašla do domu, aby přinesla telefon. Když si všimla, že jde Hall za ní a uvnitř sahá po různých předmětech a nakonec i po kabelce, otočila se a rozeběhla se za již utíkajícím zlodějem.

Tři mladí zachránci

„Byl to šok, ale přišlo mi automatické běžet za ním. Někteří lidé by stáli a plakali, ale já jsem věděla, že on má tašku se všemi mými věcmi,“ uvedla stařenka, která za mužem vyběhla ven a začala jej honit po ulici.

„Na silnici se objevili tři mladíci, kteří na mě volali, jestli je všechno v pořádku. Řekla jsem, že mi ten muž ukradl tašku a oni odpověděli, že ho dostanou. Běželi za ním, a když jsem uviděla, že jej dopadli, utíkala jsem domů zavolat policii,“ řekla žena.

Bývalý narkoman Michael Hall byl krátce poté zatčen a u soudu se později k činu u paní Thortonové přiznal. Ta by však ráda našla tři mladíky, kteří jí pomohli zloděje dopadnout. „Kéž bych mohla najít ty tři chlapce, kteří mi pomohli, chtěla bych jim poděkovat,“ dodala vděčná Angličanka.

Reklama

Výběr článků

Načítám