Hlavní obsah

Záhada opuštěného klavíru rozluštěna, má umělecký podtext

Novinky, Dagmar Plecháčová
New York

Záhada tajemného klavíru, který se tento týden objevil na malém písečném ostrůvku poblíž floridského Miami, je rozluštěna. Spekulace o tom, že se jedná o pozůstatek po filmařích natáčejících před nedávnem poblíž ostrova videoklip, se vyvrátily. Skutečným důvodem je totiž pokus o originální pojetí umění, které mělo dopomoci mladému studentovi Nicholasi Harringtonovi k přijetí na uměleckou školu v New Yorku.

Foto: Profimedia.cz

Klavír umístěný na floridský ostrov má na svědomí nejspíš šestnáctiletý student.

Článek

Těžký hudební nástroj, který se některému z hostů během vánoční party podařilo zapálit, na místo přemístil šestnáctiletý Harrington spolu se svým bratrem a sousedy. Klavír tam dopravili lodí a měl být součástí uměleckého video-projektu.

O záhadném klavíru psala média po celém světě. K ostrůvku se na lodi během pár dní vydaly davy lidí, jen aby nástroj zahlédli na vlastní oči a pořídili zajímavé fotografie. Později se také začalo věřit, že by se mohlo jednat o chytrý reklamní tah.

Šestnáctiletý student, který je synem amerického výtvarníka Marka J. Harringtona, uvedl: „Chtěl jsem vytvořit výstřední surrealistický dojem. Je to něco jiného, než co vidí posádka lodí každý den. Nelíbí se mi, že to někdo považuje za žert, je to spíš určitý směr.“

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám