Hlavní obsah

Spoutaný lupič vyskočil po hlavě za jízdy z policejního auta

– Salt Lake City
Novinky, Jakub Kynčl

Policisté v USA nemají o "zábavu" nouzi. Zkušenost, že z chycených zločinců nemohou spustit oči ani na vteřinu, udělali policisté v Salt Lake City. Když vezli dvacetiletého lapku na stanici, pokusil se jim utéct vskutku kaskadérským způsobem. Bez úspěchu.

Článek

Dvacetiletý Nicholas Duffy se rozhodl, že nechce čelit hned několika obviněním z vloupání a dalších prohřešků, a tak se pokusil mužům zákona uniknout. Nejdříve si vymyslel, že je mu na zadní sedačce nevolno. Jeden z policistů mu tak dal na klín nádobu, kdyby měl nutkání zvracet a otevřel na něj okno.

A právě otevřeného okna se pokusil Duffy využít. Ač spoutaný, tak zkusil během jízdy z vozu okýnkem vyskočit a to se mu také povedlo. Hlavou napřed se vrhl vstříc svobodě. To, že auto jelo rychlostí asi 60 kilometrů v hodině, zcela ignoroval. Svoboda ovšem trvala jen několik vteřin. Policisté okamžitě zabrzdili a Duffyho zpacifikovali.

"Muž musel být odvezen do místní nemocnice, aby mu byly ošetřena zranění, která si způsobil při snaze o útěk. Mohly ho přejet automobily, které jely za námi nebo spadnout na hlavu a zabít se na místě. Měl obrovské štěstí a je to opravdu klikař, že je stále naživu," uvedl policista Victor Tuezada.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám