Hlavní obsah

Policisté v Hondurasu loupili v bance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tegucigalpa

V hlavním městě Hondurasu bylo v posledních dnech zatčeno šest "ochránců zákona", kteří se pokusili o bankovní loupež.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Místní úřady potvrdily, že gangsteři ve služebním poměru si vynutili vstup do banky a spoutali strážné. Kolemjdoucí spustil poplach a přivolaní policisté - kteří opravdu chránili zákon - se pustili do přestřelky s loupeživými kolegy. Jeden z darebáků byl při střelbě zraněn. Ostatním se podařilo z místa činu ujet, ale zanedlouho byli zatčeni na klinice, kde postřelený vyhledal ošetření.

Policejní mluvčí řekl reportérům BBC, že šlo o šest "odpadlíků", kteří poškodili dobré jméno policie. Všichni už prý byli suspendováni a budou stíháni. Ministr vnitra Oscar Alvarez dodal, že se postará o to, aby se boj s korupcí v policejních složkách urychlil.

K problémům s ochranou zákona v této jihoamerické zemi významně přispívá fakt, že se nachází na cestě, kterou do USA putují drogy. Odhaduje se, že Hondurasem každoročně projde směrem na sever kolem 800 tun kokainu.

Reklama

Výběr článků

Načítám