Hlavní obsah

Mladík chtěl střílet do vězení mobily lukem a šípem

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sao Paulo

Brazilské policii se v neděli podařilo zastavit další pašování zakázaných předmětů do věznice v Sao Paulu. Dvaadvacetiletý mladík měl v plánu dostat do žaláře v oblasti Presidente Venceslau mobilní telefony unikátním způsobem. K šípům připojené mobily chtěl vystřelovat přímo vězňům do oken či do prostoru, kde se nacházeli.

Článek

Mladého Brazilce Cleudislei Alvese ostraha a policisté objevili poblíž věznice. Muž poté u výslechu vyšetřovatelům přiznal, že měl od vězňů za provedenou službu inkasovat 1200 dolarů (přibližně 21 tisíc korun).

Muž měl za úkol připevnit přístroje k hrotům šipek a vstřelit je na předem určené místo v areálu věznice. K uvězněným se mělo touto cestou dostat šest mobilních telefonů.

V Brazílii mají vězni přísně zakázáno vlastnit nebo používat mobilní telefony. V minulosti byli již zatčeni lidé, kteří se trestancům pokoušeli přístroje propašovat pomocí helikoptéry či poštovních holubů.

Reklama

Výběr článků

Načítám