Hlavní obsah

Brit před třinácti lety vyhrál v loterii 160 miliónů, teď je zadlužený

– Gateshead
Novinky, Dagmar Plecháčová

Když Brit Lawrence Candlish vyhrál v roce 1997 v loterii v přepočtu 160 miliónů korun, mohl si bez jakéhokoli šetření plnit své sny. Potřeboval peníze na operaci svých kyčelních kloubů, zároveň snil o vlastním baru. Ačkoli zpočátku investoval peníze prozíravě například do nemovitostí, později mu byly kvůli dluhům zabaveny i ty, informovat Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Výherce jackpotu v loterii si mohl bankovkami vytapetovat pokoj, nyní se topí v dluzích. Ilustrační foto

Článek

Krátce po výhře se nyní šestatřicetiletý Candlish, který pracoval jako dělník v továrně, rozhodl podělit o své nově nabyté bohatství s příbuznými, když dohromady za 11 miliónů korun koupil hned několik domů v jedné ulici ve městě Gateshead. Chtěl, aby rodina byla blízko pohromadě.

Rodná země ho však za čas omrzela a muž se nakonec s celou rodinou přestěhoval do španělského Benidormu na pobřeží Costa Blanca, kde chtěl začít nový život. Lawrence však ani tam nenašel, co hledal, a vrátil se zpět do Anglie. Nyní přiznává, že až moc utrácel a pil.

Právě jeho nadměrné utrácení mělo za následek úpadek do dluhů. Banka mu nakonec zabavila honosnou vilu ve Španělsku i jeho hospůdku v irském stylu. Sestra Lawrence rovněž přišla o domov ve Španělsku a matčin dům bude nejspíš následovat. Muž je natolik finančně v koncích, že si po příletu do Anglie musel půjčit peníze na odvoz taxi z letiště.

Peníze mu štěstí nepřinesly

Ačkoli si Brit po výhře mohl dovolit koupit téměř vše a už do smrti nemusel pracovat, štěstí se mu vyhýbalo. Jeho nejlepší přítel zemřel a Lawrencův dům a automobil jeho sestry v roce 2000 podpálili lupiči. O devět let později se jeho otec oběsil v domě, který mu Candlish koupil.

Tento případ však zdaleka není ojedinělý, Novinky před osmi měsíci informovaly o dalším Britovi Michaelu Carrollovi, který stačil za osm let prohýřit dokonce 290 miliónů korun. Život plný alkoholu, party, drog a prostitutek pak musel vyměnit za své dřívější zaměstnání popeláře, kde si tvrdou prací nyní opět vydělává zhruba 25 tisíc korun měsíčně. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám