Hlavní obsah

VIDEO: Skandální předávání glóbů: moderátor všechny urážel, poté ho radši stáhli

Novinky, jky

Na slavnostní galavečer předávání filmových cen Zlatý globus mnoho lidí hned tak nezapomene. Moderátor, britský komik Ricky Gervais, urazil během úvodních pěti minut tolik známých osobností, kolik se nepovedlo předchozím moderátorům za posledních deset let. Po úvodní řeči se na pódiu také skoro hodinu neobjevil.

Článek

Charlie Sheen dostal naloženo jako první. Tvrdé připomenutí jeho hotelového incidentu plného drog a placeného sexu přišlo jako první. "Čeká nás noc plná večírků a nezřízeného pití. Charlie Sheen tomu říká snídaně," řekl Gervais.

Vtípek na tento vděčný terč publikum složené z těch největších hvězd, jako je Angelina Jolie, Michael Douglas či Mark Wahlberg, odměnilo bouřlivým smíchem.

Foto: Reuters

Ricky Gervais při předávání Zlatých glóbů

Pak už šlo vše ráz naráz. Bruce Willise představil jako otce Ashtona Kutchera, prohlásil, že musel prezidentovi Hollywood Foreign Press Association pomoci ze záchodu a dát mu zpět na místo jeho zuby.

U jedné z dalších narážek komika, který má pověst neřízené střely, ale některým přítomným ztuhly tváře. Gervais rozebíral, které filmy se letos neocitly v nominaci. Mimo jiné zmínil snímek I Love You Phillip Morris, kde hrají Jim Carrey a Ewan McGregor.

Dva heterosexuální herci v něm předstírají, že jsou homosexuálové. Je to pravý opak toho, co dělají dva slavní scientologové
Ricky Gervais

"Dva heterosexuální v něm herci předstírají, že jsou homosexuálové. Je to pravý opak toho, co dělají dva slavní scientologové," odkázal Gervais na spekulace o orientaci Toma Cruise a Johna Travolty. "S pořadím slov v tomto vtipu mi radili právníci," zachránil pak britský komik situaci, když se ze sálu ozvalo pohoršené mručení.

Jakoby to nestačilo, obvinil asociaci z toho, že jediné vysvětlení, proč byl nominován snímek s Johnny Deppem a Angelinou Jolie Cizinec (The Tourist), je to, že si chtěli členové asociace s těmito herci na večírku povyrazit. V drsném žertu pak dodal, že vyjma toho také museli být voliči komise podplaceni. A vtípků na tento filmový snímek měl v kapse mnoho. Johnny Depp se v publiku pouze křečovitě usmíval a přežvykoval.

"Co ti v zákulisí provedli?"

Po své úvodní pětiminutovce z pódia odešel a navzdory tomu, že měl provázet celým večerem jako hlavní moderátor, skoro hodinu se na jevišti neobjevil. To okamžitě vyvolalo spekulace na Twitteru a dalších sociálních sítích. Lidé se dohadovali, zda byl za své řeči vyhozen či ještě hůře zabit pořadateli.

Objevil se pak po necelé hodině, skleslý a daleko nudnější. Toho si diváci nemohli nevšimnout, a tak moderátor CNN a porotce pěveckých soutěží Piers Morgan s úsměvem bryskně vypálil směrem na Gervaise otázku: "Co ti v zákulisí provedli?" To však nikdo přesně neví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám