Hlavní obsah

Muž přežil 16 hodin pod čtyřmetrovým nánosem sutin a bahna

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rio de Janeiro

Poté, co záchranáři strávili několik hodin již jen bezvýsledným hledáním zasypaných osob po devastujících sesuvech půdy z minulého týdne v brazilském Teresopolisu, oblasti Rio de Janeira, už nikdo ani nedoufal, že by pod sutinami zůstal někdo naživu. Když už se stmívalo, ozvaly se podivné zvuky, které záchranáře dovedly až k dvaačtyřicetiletému Marcelu Fonsecovi. Ten strávil pod sutinami úmorných 16 hodin.

Článek

Ve chvíli, kdy se záchranné týmy vzdávaly veškerých nadějí na objevení dalšího přeživšího, se ze sutin ozvaly tlumené zvuky. Cesta k Fonsecovi ale nebyla vůbec jednoduchá, jelikož se nacházel pod čtyřmi metry nánosů zeminy, bahna a sutin svého zbořeného domu.

S pomocí dobrovolníků, hasičů i záchranářů se až po třech hodinách podařilo dostat k jeho hlavě a poté jej vysvobodit ze svízelné a situace. Záchranná akce přilákala i mnoho pozorovatelů, kteří začali jásat a tleskat, když uviděli, jak se jednomu z hasičů podařilo muže vytáhnout ven.

Brazilce sanitka odvezla do nemocnice, kde je nyní léčený na jednotce intenzivní péče. Podle lékařů se mu do těla sice dostala infekce, ale jinak se zotavuje dobře. Sesuvy půdy z minulého týdne, které vyvolaly silné deště, zabily v okolí Rio de Janeira nejméně 655 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám