Hlavní obsah

Tříletý chlapec zavolal na svou opilou chůvu policisty

Novinky, Dagmar Plecháčová
Perth

Teprve tříletý bystrý chlapec ze skotského hrabství Perthshire, jehož jméno nebylo kvůli nízkému věku zveřejněno, vytočil v říjnu minulého roku linku místní policie, kde operátorce sdělil, že jeho chůva potřebuje pomoci. Když policisté dorazili na místo, našli devětatřicetiletou Jacgueline Robertsonovou, která se o chlapce měla starat, v podroušeném stavu. V současné době již probíhá s nespolehlivou chůvou soud.

Foto: Profimedia.cz

Chůva podle policistů vypila téměř litr vína a hodila po nich skleničku.

Článek

Dítěte se okamžitě ujali policisté a chtěli je odvést do bezpečí před alkoholem posilněnou ženou, jenže to Robertsonovou natolik rozlítilo, že po strážcích zákona hodila skleničku a jen těsně minula ženu v uniformě. Chůva své nepřiměřené jednání z 16. října minulý týden před soudem v Perthu přiznala.

„Policisté byli zrovna na hlídce, když obdrželi telefonát od operátorů linky 999. Dítě říkalo, že žena, která ho hlídá, potřebuje pomoci. Tomu chlapci jsou tři roky, policisté byli povoláni, aby zjistili, co se v domě děje,“ uvedla státní zástupkyně Rebecca Kynastonová.

„Bylo po půlnoci, přední vchod dveří byl zamčený, když policisté zazvonili, tříletý chlapec přišel ke dveřím. Když mu hlídka řekla, že za dveřmi jsou policisté, odemkl jim. Poté bylo jasné, že žena ležící v obývacím pokoji je opilá,“ dodala Kynastonová. Okolnosti případu nyní řeší nejen soud, ale i sociální pracovnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám