Hlavní obsah

Iveta se chtěla vyzpovídat, tvrdí o skandální knize své exmanželky Pomeje

Novinky, David Zápal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Exmanžel Ivety Bartošové (44) Jiří Pomeje promluvil o knize Neměla jsem se narodit. Zpěvačka, jež se v ní ve špatném psychickém stavu vyzpovídala ze svých životních karambolů, dnes s jejím vydáním nesouhlasí. „Iveta přímo vyžadovala, aby kniha vznikla,“ svěřil Novinkám Pomeje, jenž knihu pokřtí.

Foto: Profimedia.cz

Iveta Bartošová s exmanželem Jiřím Pomeje v únoru 2009.

Článek

Iveta Bartošová text knihy sice sama namluvila na diktafon, dnes se k ní ale již nehlásí a tvrdí, že jí nebylo umožněno ji autorizovat.

Jiří Pomeje se přesto neobává, že by byl kvůli kmotrovství skandálního titulu kritizován.

„Z mé strany to rozhodně není žádná msta. Křtím to kvůli tomu, že jsem to slíbil autorce, jež si s přípravou dala práci a k níž jsme s Ivetou kvůli knížce jezdili,“ tvrdí Pomeje, který svou účast na křtu knihy vysvětluje i tím, že jde o poslední vzpomínku na dobu, kdy do sebe byli se zpěvačkou až po uši zamilovaní.

Doslovný přepis rozhovorů své bývalé choti prý ještě nečetl.

„Nevím, co v knize bude. Dohoda mezi mnou a Ivetou byla ta, že ji jenom přivezu, odjedu a za pár dní ji zase odvezu domů. Fungoval jsem jako taxikář, protože Iveta mě poprosila, abych u toho nikdy nebyl. Chtěla mít na přípravu klid, aby mohla svobodně povyprávět o tom, s čím se chtěla autorce svěřit,“ popisuje Pomeje okolnosti vzniku titulu, v němž zpěvačka mimo jiné zmiňuje i své intimnosti s Danem Hůlkou nebo s hudebním skladatelem Ondřejem Soukupem.

Rozhovor s Bartošovou vedla redaktorka Blesku Michaela Remešová, která spolu s Pomejem a moderátorkou Gabrielou Partyšovou knihu také ve středu 19. ledna pokřtí.

Pomeje nedávno oslavil výročí půlroční odluky od bývalé manželky. Novou známost prý nemá.

„Jsem sám. Mám zkušenost dvakrát nabouraného řidiče a tak se do ničeho neženu. Dřív jsem jezdil dvousetkilometrovou rychlostí, pak stovkou, teď maximálně čtyřicítkou. Už nebudu jen tak rozdávat srdce na potkání,“ říká herec a bývalý filmový producent, kterému prý po rozvodu s první manželkou Michaelou Kuklovou trvalo rok, než si našel přítelkyni. Ani tentokrát se za láskou nežene.

K Ivetě Bartošové by se podle svých slov již nikdy v životě nevrátil.

„Jsem ochotný vždycky jí přijít na pomoc, ale jinak je to z obou stran uzavřená kapitola. Musím jít dopředu, starat se o sebe. Iveta si vybrala svou cestu, na které pro mě místo není. Měli jsme šanci, ale propásli jsme ji. Už je to za mnou a skoro si na ni nevzpomenu, a když už, tak jen na to hezké. Zůstává jednou z největších lásek mého života,“  dodává Pomeje, jenž se prý nyní kromě role moderátora Frekvence 1 zhostil i pořadatelství chystaného velkého turné svého kamaráda, zpěváka Michala Davida.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám