Hlavní obsah

V Indii se narodilo dítě vypadající jako mimozemšťan, matka ho odvrhla

Novinky, Jakub Kynčl

V indickém státě Gudžarát se narodilo dítě s velmi netypickým tvarem hlavy. Mozkovnu má větší než celé tělo, jen samotná hlava váží 2,15 kilogramu. Matka Sonal Waghelová dítě porodila minulý týden v porodnici ve stotisícovém městě Gondal. V momentě, kdy svého syna spatřila, utrpěla šok a omdlela.

Článek

Matka se odmítá na své dítě dívat a rozhodla se ho odložit. Pomáhat nechce ani s kojením. Důvodem je to, že dítě vypadá jako z jiné planety. Až na ni a jejího manžela Mukeše nikdo z rodiny k dítěti nemůže a lékaři řeší, jak ho začít léčit.

Dítě musí být krmeno mlékem jiné ženy, protože se k němu jeho pravá matka odmítá i jen přiblížit. Lékaři tvrdí, že je operace nevyhnutelná, jinak během pár měsíců zemře.

"Hlava dítěti otéká jako balón proto, že se v mozku shromažďuje obrovské množství vody, a proto dítě vypadá takto zvláštně. Je to poměrně výjimečné, ale děti mohou být zachráněny, pokud je chirurgové včas operují. Jinak většinou umírají ve čtvrtém až šestém měsíci věku. V této chvíli je však stav dítěte dobrý," uvedl ošetřující lékař.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám