Hlavní obsah

Moře vyplavilo v Anglii 40 000 mrtvých krabů

Moře přineslo na pobřeží anglického hrabství Kent kolem čtyřiceti tisíc mrtvých krabů sametových spolu s uhynulými sasankami, hvězdicemi, mořskými houbami a langustami. Odborníci se domnívají, že všichni mořští tvorové uhynuli v důsledku mrazů. Velká Británie totiž zažila nejchladnější prosinec za posledních 120 let.

Foto: Profimedia.cz

Na britských plážích se objevily desítky tisíc mrtvých krabů. Ilustrační foto

Článek

Přes velké mrazy je načasování hromadného úhynu pozoruhodné: jde o zatím poslední z celé řady podobných incidentů, které byly v poslední době zaznamenány.

Na Floridě před pár dny na hladinu místní řeky vyplavaly tisíce mrtvých ryb, v Texasu se našlo na mostě ve městě Tyler 200 mrtvých lysek amerických a v okrese Wilson ve státě Tennessee spadla z nebe stovka mrtvých kosů. A brazilští vědci si lámou hlavu nad vysvětlením sta tun uhynulých sardinek a sumců, které oceán vyplavil u města Parangua.

Sázková kancelář Paddy Power dokonce podle listu Daily Mirror začala přijímat sázky na to, ve které zemi se objeví další mrtvá hejna ptáků. Favoritem je zatím Anglie, zatímco Irsko zůstává na místě druhém.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám