Hlavní obsah

Ženě uvízl v oku živý červ přímo mezi rohovkou a duhovkou

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to nepěkný pohled pro slabší nátury. Avšak i otrlejším může naskočit husí kůže, když spatří záběry dvacetileté Indky Radhy Deviové, které se dostal do oka červ. Chirurgové neváhali a s přihlédnutím k možným komplikacím v případě uhynutí červa v oku, dívku minulou sobotu okamžitě operovali. Nyní už je v pořádku a z nepříjemné nehody se zotavuje.

Článek

Dívku operovali v charitativní nemocnici v provincii Bihár a podle chirurgů jí nehrozí žádné trvalé poškození napadeného pravého oka. Lékaři z regionu se raději rozhodli kontaktovat odborníky z dalších částí země a ze zahraničí. Nakonec jim pomohl odborník na oční operace Sandžaj Kumar, který navíc rozhodl o okamžité operaci. Červa po vyjmutí z oka okamžitě poslal na mikrobiologické laboratoře.

"Mohlo by to být pro tu dívku smrtelné, kdyby jí červ v oku zemřel. Spustilo by to nejspíš silnou alergickou reakci, která by ji mohla ohrozit na životě. Operovali jsme tedy pohotovostně už o víkendu, červa jsme z oka vyňali a raději poslali do laboratoře," uvedl Kumar.

Dívka už je doma

Pacientka je podle lékařů již zcela v pořádku a mohla být po 24hodinovém sledování už dokonce i propuštěna z nemocnice. Celou operaci měla navíc zdarma. Lékaři se domnívají, že se červ dostal ženě do krevního oběhu při nějaké infekci, a následně se dostal krví až do oka.

"To oko mě trochu bolelo, a když jsem se dívala do zrcadla, spatřila jsem v něm jakousi nitkovitou věc. Oko mi stále více rudlo, a tak jsem se rozhodla vyhledat svého lékaře, uvedla Deviová, která je teprve čtvrtým člověkem, kterému se v zemi něco takového kdy přihodilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám