Hlavní obsah

Žena chtěla přes webkameru sledovat svého psa, načapala zloděje

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denver

Snadnou práci měla americká policie při hledání pachatele, který se koncem roku vloupal do bytu mladé ženy v Denveru. Policisté měli k dispozici záznam, který muže nachytat přímo při činu. Majitelka bytu si totiž nechává v době, kdy je v práci, v bytě zapnutou webkameru, aby mohla sledovat, co v pokoji dělá její malý pes.

Článek

Mladá Američanka Clair, která nechtěla zveřejnit své příjmení, sdělila policii, že si nechala zapnutou webkameru na počítači, aby sledovala, jak se její pes vyrovnává s tím, že musí být sám doma. Záběry přitom mohla sledovat na mobilním telefonu.

Když se však 28. prosince minulého roku jako již tradičně podívala, jak se vede jejímu čtyřnohému mazlíčkovi, uviděla úplně cizího muže, jak se přehrabuje v jejích věcech a krade. Starší muž v kostkované košili a čepici s brýlemi a cigaretou v ústech se suverénně pohyboval po bytě, aniž by tušil, že si jej při celé akci sama majitelka natáčí. Tu však překvapil lapkův výběr.

Hodnotné věci v bytě nechal

„Je tady tolik věcí, které si mohl vzít, je divné, že to neudělal,“ podivovala se Claire, když zjistila, že zloděj v bytě nechal například dva iPody a řadu dalších lehkých a menších věcí, které měly však hodnotu několika set dolarů.

Clair šla i s videem ihned na policii, kde byly záběry odvysílány v místní televizi a na základě jednoho z tipů diváků byl zloděj za krátko dopaden. Pachatel byl zřejmě natolik zaskočen, že policii poté vypověděl, že šel jen kolem a prostě se do domu podíval. Odmítal, že by něco ukradl. Clair však oponovala, že na záznamu je jasně vidět, že se jen nerozhlíží. Navíc některé její věci se opravdu ztratily.

Na rozhřešení si bude muset muž počkat až u soudu, nyní se nachází ve vazbě. Jedno je však jasné, Clairin pes je beznadějný hlídač.

Reklama

Výběr článků

Načítám