Hlavní obsah

Neměla jsem se nikdy narodit, říká Iveta Bartošová v nové knize

Novinky, David Zápal
Praha

Iveta Bartošová (44) se čtenářům konečně ukáže přesně taková, jaká je. To slibuje kniha s názvem Neměla jsem se nikdy narodit, která míří na pulty prodejen. Z ukázek, které se Novinkám podařilo získat, je patrné, že známá ikona českého popu byla až nebývale upřímná. "Nejsem dobrá zpěvačka," přiznává například v jedné z kapitol.

Článek

Podle informací Novinek vznikla zpověď v létě roku 2009. Tehdy měl bývalý manžel Bartošové Jiří Pomeje svou ženu ve špatném duševním stavu dovézt na chalupu ke kamarádce novinářce s tím, že má psychický problém a uleví se jí pouze tak, že odvypráví svůj příběh.

"Hodně lidí o mně již něco napsalo. Ale vždy to bylo: oni o mně, ale ne já o sobě. Potřebuju tu knížku, aby mě očistila. Chci v sobě mít už pořádek," vysvětlovala prý tehdy Bartošová.

Tři týdny pak na diktafon vyprávěla svůj životní příběh a nevyhnula se ani detailům, které o jejím životě nejsou známy. Hovořila například o tom, že se neměla nikdy narodit. Tato věta nakonec dala její zpovědi název. Bartošová v knize ukazuje, že sebe samu nemá příliš v lásce.

Zavzpomínala například i na krušné chvíle s Romanem Třískou, který ji měl před sedmnácti lety údajně unést a pohlavně zneužívat.

Vysekla také poklonu své věčné rivalce Lucii Bílé. "Skutečně nejsem dobrá zpěvačka. To Lucie Bílá má opravdu silný hlas. Není to však jen o tom, ale také o přístupu k fanouškům," měla tehdy údajně prohlásit.

"Ve svém proslovu dokázala pohanit i pohladit svého nejdůležitějšího životního partnera Ladislava Štaidla. Pohovořila i o Petru Sepešim, své první životní lásce, kterému ale vyčítá, že byl přelétavý. Při přípravě byla neustále unavená, každou půlhodinu potřebovala oddych. Všechno, co odvyprávěla, si totiž znovu prožívala. Kdo si její zpověď přečte, konečně pochopí v plné síle, kdo je to Iveta Bartošová," řekl nám zdroj, který se části natáčení účastnil, nepřál si však být jmenován.

Bartošová obrátila, vydání knihy odsuzuje

I když nakladatel se dušuje, že sama Bartošová si vyžádala vznik knihy, sama zpěvačka od ní nyní dává ruce pryč.

"Zatím neví, jaká je, takže se k ní nemůže vyjadřovat. Je otázkou, jestli o ní vůbec někdy bude hovořit. Je to ale kniha, s jejímž vydáním nesouhlasí a kterou neautorizovala," sdělila mluvčí zpěvačky Andrea Ježková.

O Bartošové již loni na jaře vydala knihu její bývalá hospodyně Zlata Golda Dvořáková. Titul tehdy přilákal velký zájem médií a čtenářů. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám