Hlavní obsah

Postlerová s Havlovou soupeří o místo v šatně

Novinky, Karen Mchitarjan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Herečka Simona Postlerová se těší na novou sezónu ve vinohradském divadle. Po letech se totiž opět v divadelní šatně setká se svou dobrou kamarádkou, bývalou první dámou Dagmar Havlovou, která se opět stala členkou souboru. Návrat Havlové má ale jeden zádrhel. Po jejím odchodu z divadla dostala její místo v šatně právě Postlerová a dámy se nyní musí těsnit u jednoho stolu.

Článek

„Já a Dáša se střídáme u jedné toalety. Jsme v jedné šatně čtyři a máme jen tři stolky. Takže jsme si s Dášou rozdělily šuplíčky, a když třeba vím, že den po mně bude hrát Dáša, nechám jí vzkaz. A ona to samé dělá mně,“ svěřila se novinkám Simona Postlerová, podle které vůbec nevadí, že dvě herečky okupují jeden stůl.

„On to byl kdysi Dáši stůl. A po jejím dočasném odchodu do hereckého důchodu jsem ho zdědila. Poté, co se vrátila, s nadsázkou říkáme, že na ni její místo stále čekalo. A kde jinde by měla sedět, než u svého stolu. V divadle je navíc víc herců než míst. My se stejně v divadle prakticky nepotkáme. Nehrajeme totiž v žádné stejné hře. A i kdybychom se potkaly, určitě bychom se dohodly a jedna z nás by si přesedla,“ vysvětluje herečka.

Herečtí kolegové nejsou jediným důvodem, proč nedá bývalá první dáma, která se již v květnu představí v roli Roxany v Cyranovi z Bergeraku, na své domovské divadlo dopustit. Hýčkají ji tam dokonce i garderobiérky.

„Jsou to strašně hodné ženy. Naprosté profesionálky. Někdy tam soustředěně sedíme, ony přijdou, beze slov donesou kávu nebo čaj a odejdou. Není to jejich práce ani povinnost. Jen mě mrzí, že mě nepřekrmují jako Dášu, které vždycky přichystají i něco k snědku,“ dodala se smíchem Postlerová.

A její slova potvrzuje i mluvčí divadla Zuzana Paulusová. „Paní Havlová je u nás v divadle velmi oblíbená. Pochopitelně zde má své místo, a dokud bude chtít, bude mít. A není oblíbená jen mezi herci, ale velmi přátelské vztahy má se všemi zaměstnanci divadla. Nemůžu ale prozradit, jaké hody pro ni naše garderobiérky chystají,“ sdělila Novinkám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám