Hlavní obsah

Legendární herečce Zsa Zsa Gaborové musí amputovat nohu

– Los Angeles • Aktualizováno
Novinky, Jakub Kynčl

Maďarsko-americká herečka Zsa Zsa Gaborová (93) musela být kvůli zdravotním komplikaci převezena na specializované oddělení losangelské nemocnice, kde jí bude pod kolenem amputována pravá noha. Novinář John Blanchette informoval o tom, že se na noze herečky začaly objevovat léze, a ženě tak vážně hrozila sněť. V neděli bylo rozhodnuto o amputaci končetiny.

Foto: Profimedia.cz

Hollywoodská herečka maďarského původu Zsa Zsa Gaborová

Článek

Legendární herečka byla hospitalizována už loni v červenci, kdy upadla a přivodila si několik zranění včetně zlomenin. Musela být operována, aby jí lékaři mohli nahradit kyčelní kloub, ale při operaci se objevilo mnoho komplikací.

Během svého pobytu v nemocnici už dokonce v srpnu požádala kněze, aby jí udělal poslední pomazání. Den poté nemocnici na své přání opustila. Okamžitě se vrátila do svého luxusního sídla ve čtvrti Bel Air, aby mohla trávit chvíle se svým posledním z devíti manželů, kterým je 66letý německý princ Frederic von Anhalt.

Zsa Zsa Gaborová se v roce 1936 stala Miss Maďarska a poté se vydala do Hollywoodu. Ve třicátých až padesátých letech hrála v řadě televizních seriálů a v desítkách filmů. K nejznámějším patří Příběh tří lásek, Dívka v Kremlu, Dotek zla nebo Moulin Rouge Johna Hustona z roku 1952.

Po autonehodě v roce 2002 Gaborová částečně ochrnula a byla přinucena používat pojízdné křeslo. V roce 2005 ji údajně postihla mozková mrtvice.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám