Hlavní obsah

Číňanky polykají vajíčka škrkavek, aby byly štíhlé na přijímací pohovory

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hong Kong

Především čínské studentky se zhlédly v drastickém způsobu, jak zůstat štíhlé a smět přitom přijímat poměrně velké množství kalorií. Hitem je polykání vajíček škrkavky dětské, která se dají zakoupit na internetu.

Foto: Profimedia.cz

Škrkavka dětská

Článek

Z vajíček se v těle vytvoří larvy, z nich poté samotné škrkavky. Jejich přítomnost a parazitování v lidském organismu je samozřejmě velmi nebezpečné a místní lékaři jsou z nového trendu nešťastní. Mnohým ženám toužícím po snadném zhubnutí však není rady a jejich apely ignorují.

Škrkavka dětská (Ascaris lumbricoides), kterou do sebe studentky dobrovolně dostávají, produkuje škodlivé látky ohrožující především střeva, výjimečně mohou vyvolat dokonce jejich rakovinu. Navíc organismus připravují o důležité živiny.

Samice škrkavek denně do střev vyprodukují až 200 tisíc vajíček

Škrkavky parazitující ve střevech mohou měřit až dvacet centimetrů, dožívají se i dvaceti měsíců. Samice denně vyprodukují až 200 tisíc vajíček, která se dostávají do těla, v jehož různých částech se dále vyvíjejí.

Ve chvíli, kdy se člověku do těla dostanou škrkavky, začne hubnout, přestože nijak nesníží příjem potravy. Škrkavky ubírají tělu živiny, ztrátu váhy podporují i související vlivy jako zvracení či průjem. Po odumření se parazité dostanou z těla s výkaly.

Čaje na hubnutí a akupunktura už nejsou v módě

Najít práci je v současnosti náročné téměř všude a Čínu nevyjímaje. Uspět tak mezi desítkami či stovkami zájemkyň se odvíjí i od atraktivního vzhledu, ke kterému štíhlé tělo patří.

Nadváha je při hledání zaměstnání v Číně vnímána negativně a ženy chtějí být štíhlé za každou cenu. V 90. letech byly v zemi populární čaje či pilulky na hubnutí, oblíbenou se stala i akupunktura, ale těmto praktikám odzvonilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám