Hlavní obsah

Třináctiletý chlapec založil v britské škole "černý trh" se sušenkami

– Blackpool
Novinky, Jakub Kynčl

Třináctiletý Angličan z Laytonu přišel na zajímavý, jen poněkud nelegální způsob přivýdělku. Na školním hřišti začal za mrzkých 10 pencí (asi tři koruny) prodávat běžně daleko dražší balíčky sušenek. K těm se dostal při sérií krádeží v továrně nacházející se nedaleko jeho bydliště.

Foto: Profimedia.cz

Z britské továrny mizelo velké množství sušenek. Zloději bylo jen 13 let. Ilustrační foto

Článek

Tyto sušenky ve Velké Británii běžně stojí více než jednu libru, tedy v přepočtu přes 30 korun. Celkem sedmkrát si chlapec "udělal výlet" do laytonské továrny Burton's Biscuits nedaleko Blackpoolu v hrabství Lancastershire a nakradl mnoho desítek balení sušenek.

U školního hřiště si pak pomocí své aktovky postavil rádoby stánek. Ačkoliv se staly levné sušenky mezi školáky okamžitým hitem, jeden ze spolužáků chlapce udal na policii. Hříšník dostal od mužů zákona varování a policisté už aktivně naplánovali, že navštíví školy v okolí a poučí školáky, že do továren se nedovoleně chodit nemá.

"V tomto případě nejde jen o tu samotnou krádež, ale i o to, že je to nebezpečné.. A krádeže z místní továrny mají negativní efekt na celou naši komunitu," dodal policista Richard Greer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám