Hlavní obsah

Blondýny vydělají průměrně o tři procenta víc než brunety a o šest víc než zrzky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Že nemá barva vlasů vliv na příjmy? Nesmysl. Nová britská studie dokazuje, že nadřízení se při hodnocení a odměňování zaměstnankyň skutečně rozhodují také podle barvy vlasů. Blondýny totiž mají v průměru o tři procenta vyšší platy než brunety. Nejhůře jsou na tom pak majitelky rusé hřívy, které vydělávají o šest procent méně než blondýny.

Foto: Profimedia.cz

Blondýnky si podle britské studie za stejnou práci vydělají více než brunety i zrzky.

Článek

Jenže jiný průzkum zase odhalil, že přes finanční zvýhodnění blondýn se majitelky světlých vlasů necítí dobře. Více než polovina z nich totiž tvrdí, že je v práci „neberou vážně“.

„Vedle toho majitelky tmavých vlasů odpracují nejvíce přesčasových hodin,“ tvrdí autoři studie, kterou si nechal vypracovat řetězec drogerií a lékáren Superdrug.

„Když si vyděláte v průměru o tři procenta více ročně (v Británii zhruba 600 liber – asi osmnáct tisíc korun), je to za celou kariéru docela dost peněz, takže kdo se směje naposledy? Blondýny,“ komentoval výsledky studie Simon Comins ze společnosti Superdrug.

Reklama

Výběr článků

Načítám