Hlavní obsah

Ind se v 94 letech stal poprvé otcem a chce další děti

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Charchoda

Ve věku, kdy většina vrstevníků nemá na sex ani pomyšlení, se Ramdžit Raghav stal otcem zdravého chlapce jménem Vikramdžít. Čtyřiadevadesátiletý stařík jej počal se svou družkou Šakuntalou a před dvěma měsíci se v nemocnici poblíž jejich domova ve městě Charchoda v indickém státě Harijána chlapec narodil.

Článek

Radost z prvního potomka byla znásobena i rekordem, kdy se Raghav stal nejstarším otcem na světě. Muž, jenž pracuje v zemědělství a každý den dostává mzdu za provedenou práci, si svůj věk vůbec nepřipouští a chce v zaměstnání i nadále pokračovat. Příští rok se dokonce chce pokusit o další dítě.

Foto: Profimedia.cz

Ramjit Raghav se svým synem Vikramjeetem.

Indové jsou zřejmě všeobecně schopní oplodnit ženy v mimořádně vysokém věku. Dosavadní nejstarší otec světa Ind Ram Jogi, rovněž zemědělec, se před třemi lety stal otcem, když mu bylo 91 let, ale na rozdíl od Raghava nebyl v této roli žádným nováčkem, jelikož se jednalo o jeho 21. dítě. Některá média však spekulují, že se i u Raghava nemusí jednat o jeho první dítě.

Ramdžit Raghav tvrdí, že je mu sto let, ale podle rodných záznamů a dokumentů je mu o šest let méně, i tak je s přehledem nejstarším novopečeným otcem. O věku Šakuntaly Dali se spekuluje také, média uvádějí, že je jí 52 let.

Foto: Profimedia.cz

Raghav se svou partnerkou Shakuntalou.

Foto: Profimedia.cz

Celá rodina pohromadě

Dvojice vnímá narození Vikramdžíta za boží dar a samotný Ind se o budoucnost dítěte nebojí. „Nic se mému synovi nestane, to by mě musel uštknout velký černý had, a to je příliš daleko před námi. Navštivte mě za deset let a budu vypadat stejně,“ řekl přesvědčeně Ind.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám