Hlavní obsah

Američané přišli s revolucí v rychlém točení piv - zespodu kelímku

Novinky, Dagmar Plecháčová
Washington

Točení piva do kelímku dnem zní trochu nepředstavitelně, přesto se jedná o revoluční řešení, jak uspokojit co nejrychleji velké množství osob čekajících na osvěžení v podobě zlatavého moku. Systém s názvem Bottoms Up Cup se skládá z „pípy“ se čtyřmi nástavci, na které se nasadí kelímek se speciálním magnetem na dně. Pivo se tak samo načepuje zespoda do kelímku za pár sekund.

Článek

Pomalé stáčení piva po okraji sklenice, kdy se musí hlídat hlavně pěna, je v tomto případě minulostí. Každý kelímek má na svém dně díru, která je uzavřena plochým kruhovým magnetem. Když se kelímek umístí na pípu, magnet se zatáhne, natočí se pivo a s vytažením z přístroje magnet opět utěsní otvor tak, aby pivo nevyteklo.

Cena kelímků je u systému od americké firmy GrinOn o něco vyšší než u obyčejných plastových, ale společnost se domnívá, že cenu by mohly pomoci vyrovnat firmy, které by si na magnety nechaly vyrazit reklamu. Rozdíl v rychlosti nalévání je však zjevný, za jednu minutu je díky čtyřem nástavcům možné načepovat až 44 piv.

Reklama

Výběr článků

Načítám