Hlavní obsah

Italský mafián nechtěl být o Vánocích sám, tak se šel udat

– Lucca

Předvánoční nálada zřejmě přispěla k zatčení jednoho dlouho hledaného italského mafiána. V čase adventu se prý cítil tak osamělý, že sám požádal policii v toskánském městě Lucca, aby mohl za mříže.

Článek

Šestapadesátiletý recidivista Paolo Anfossi byl podle policie poslední dobou stále na útěku před spravedlností a cítil se strašně sám. Kontaktoval tedy toskánskou policii a přislíbil, že se nechá dobrovolně zatknout, pokud mu želízka nasadí sám policejní šéf.

Policisty chtěl dokonce obejmout

Při zatýkání chtěl prý mafián policisty dokonce obejmout a vypadal, že své dosavadní zločinecké kariéry lituje.

"Zkrátka si potřeboval s někým promluvit, byl sám. Předtím žil dlouho ve vězení, takže se tam v určitém smyslu cítí jako doma," sdělil Virginio Russo, šéf policejní stanice v Lucce.

V rozhodnutí zločince prý asi také sehrála svou roli předvánoční nálada - Anfossi vytočil totiž číslo policejní stanice pouhé dva dny před Štědrým dnem. Podle policie mafián uvedl, že ve vězení se bude cítit méně osamělý než na svobodě. Prý už měl také dost zločineckého života.

Anfossi čelí obvinění ze spolupráce s mafií, braní rukojmích, loupežných přepadení, obchodování s drogami a vydírání.

Na rozdíl od tohoto neobvyklého případu se většinou snaží "napravení" mafiáni vyjednat pro sebe prominutí trestu nebo dostat novou identitu, než se vyšetřovatelům dobrovolně vzdají.

Reklama

Výběr článků

Načítám