Hlavní obsah

Levhart zapadlý do studny bojoval o holý život

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gándhínagar

Téměř dvě hodiny vysvobozovali záchranáři levharta, který spadl do studny v západoindickém státě Gudžarát. Pomocí lan ho nakonec vysíleného vytáhli živého a zdravého. Zhruba osmiletá šelma poputuje do nedalekého zvířecího centra.

Článek

Levharta ve studni našli místní obyvatelé v okrese Veraval, okamžitě zkontaktovali lesní správu, jejíž členové okamžitě přispěchali ubohému zvířeti na pomoc. To bylo polovinou těla ponořené ve vodě.

Vystrašená šelma se nejdřív bránila, z lan se smekala a kousala do nich, záchranářům akci značně komplikovala i kalná voda, přes kterou nebylo téměř nic vidět. Levhart nejspíš v noci, kdy spadl do studny, hledal kořist k ulovení. Po dvou hodinách se ho však podařilo vytáhnout a umístit do předem připravené klece. Poté putoval do nedalekého zvířecího centra ve vesnici Sasan.

Případy volně žijících zvířat, jako jsou levharti či tygři, kteří zabloudí do obydlených míst, jsou poměrně časté. Mýcení lesních porostů a méně přirozeného prostředí pro zvířata jsou hlavními důvody, proč se tato zvířata stále častěji objevují v oblastech osídlených lidmi.

Reklama

Výběr článků

Načítám