Hlavní obsah

Herec z představení Spider-Man spadl během hry z devítimetrové výšky

Novinky, Dagmar Plecháčová
New York

Jednatřicetiletý herec Christopher Tierney z muzikálu Spider-Man na světoznámé americké divadelní scéně Broadway musel být v pondělí večer hospitalizován, když během svého výkonu spadl z devítimetrové výšky na jeviště. Představení muselo být předčasně ukončeno, ale herec naštěstí neutrpěl žádná vážná zranění.

Článek

V pondělí kolem 22:45 hodin místního času museli být do divadla Foxwoods Theatre přivoláni záchranáři. Podle policie byl Tierney, který je kaskadérem v hlavní roli muzikálu, převezen do nemocnice Bellevue jen s lehčími zraněními. Herec spadl z kovové konstrukce umístěné nad jevištěm asi sedm minut před koncem představení.

Na náročné scéně divadelního Spider-Mana jde přitom už o čtvrté zranění některého z účinkujících. Nákladný muzikál má na starost uznávaná režisérka Julie Taymorová a Bono z U2 k němu napsal hudbu.

Představení však již od počátku trápí problémy s nedostatkem peněz, což způsobilo osmiletý odklad premiéry a také poměrně častá zranění účinkujících, jeden si během zkoušek dokonce zlomil obě zápěstí.

Reklama

Výběr článků

Načítám